Nepāla ar noslēpumaino Mustangas karalisti - lielās Himalaju virsotnes, sārtie kanjoni, krāsainie kalni un mazā Lhasa

Kad braucam

Izbraukšana 19.05.2025
Atgriešanās 03.06.2025

Ilgums

16 dienas

Cena

no 3895.00
Drukāt!

Mustangas karaliste - noslēpumaina zeme dziļi Himalaju kalnos, kas ilgu laiku bija kā aizliegtais auglis visiem svešzemniekiem. Tikai kopš 1992. gada, nokārtojot speciālas atļaujas, viskaislīgākie ceļotāji var apmeklēt šo īpašā statusa teritoriju Nepālas republikā, kas paslēpusies aiz lielās Himalaju grēdas un 8000 m augstajām Annapurnas un Daulagiri virsotnēm pie Lielās Tibetas robežas.
Pēdējā aizliegtā karaliste uz Zemes, lutina savus retos viesus ne tikai ar pilnīgi neskartu, autentisku tibetiešu kultūru, bet arī ar „dabas veltēm” – sniegotām grēdām, krāsainiem kalniem, interesantas formas ieguvušām klintīm, dziļiem kanjoniem, kā arī mistiskiem alu labirintiem, kas izkalti stāvās klinšu sienās.

Lidojums  Rīga     Katmandu     Rīga .
Katmandu vēsturiskais centrs – Durbanas laukums,   kur skatāmi 12.–18. gs. celti neskaitāmi tempļu kompleksi, pagalmi un pilis. Nepālas vizītkarte –  Svajambunata stūpa ar Mērkaķu templi un atsevišķām stūpām no imperatora Ašokas valdīšanas laikiem pirms 2000 gadiem. Viena no pasaulē lielākajām budistu stūpām pasaulē –  Boudhanath.   Nepālas Varanasi  –  Pačupatina  ( Pashupatinath ) – vieta, kur skatāmas hinduistu bēru ceremonijas un līķu dedzināšana Svētās upes krastos.
Lidojums  Pokhara   – Džomsoma , viens no skaistākajiem komerciālajiem lidojumiem pasaulē, kur mazās lidmašīnas izlido starp 8000 m augstajām Daulagiri un Annapurnas virsotnēm .  Sārtās un izrobotās Dakmaras klintis – viens no skaistākajiem dabas veidojumiem Mustangas karalistē. Augstiem mūriem apjoztā Mustangas galvaspilsēta  Lomantanga – gluži kā  Āzijas Timbuktu , slēgta un leģendāra pilsētiņa Himalaju kalnos, kas tikpat kā nav mainījusies kopš Transhimalaju sāls ceļa laikiem.  Sianbočes  ( Ri thoen-pa) pakalns,  no kura atklājas elpu aizraujoša panorāma ar 800 m dziļo Augšējās Kali Gandaki upes kanjonu zem kājām un Annapurnas sniegoto grēdu fonā virs aizas. Mustangas nozīmīgākā svētvieta –  Chungshi Cave   – mazs klosteris, kas izveidots augstu alā virs nelielas aizas, kur 8. gs. meditēja Tibetas budisma pamatlicējs Guru Rinpoče. Varenās, stāvās un sārtos toņos iekrāsotās  Chhusang  klintis , kuras vietām sacaurumotas ar alām kā skudru pūznis .   Ghyakar  iekārtais tilts,  no kura atklājas lielisks skats uz   Gyakar  aizu ar dzeltenu klinšu sienu.  Tetanga , kas, pateicoties daudzām pamestām mājām, tiek saukta par  spoku ciemu.   8. gs. izveidotais  Gyakar Gompa  – iespējams, vecākais Tibetas budisma klosteris pasaulē. Carangas ciems  – senā Mustangas galvaspilsēta ar fotogēnisku klosteri pakalna galā.  Jhong Caves  – Mustangas reģions nokaisīts ar 10000 antīkām, augstu klintīs veidotām alām, kas glabā vēl daudz neatminētu mīklu.  Sungda Chorten   – lielākā stūpa Mustangas karalistē.  Jaras klintis , kurām vējš un ļoti retais lietus piešķīris pavisam neparastas formas.  Luri Gompa   – alā izveidots klosteris ar 14. gs. freskām un iekšējo stūpu, kuru ieskauj smilšakmens pīlāru formās izrobotas klintis.  Tange  – ļoti nomaļš un reti apmeklēts ciemats, kas tiek uzskatīts par visfotogēniskāko Mustangas karalistē.
Muktinatas templis  – viena no nozīmīgākajām hindu svētvietām Himalaju kalnos, izvietojusies Annapurnas pakājē ar lieliskiem skatiem uz Daulagiri grēdu. Gleznains pārbrauciens cauri pasaules dziļākajai aizai –  Kali Gandaki gorge . Relaksācijas pauze  Tatopani karstos avotos.   Golden Gandaki  Bridge  – 567 m garais iekārtais gājēju tilts pār Kali Gandaki upi, vēl pavisam nesen bija garākais pasaulē. Nepālas piedzīvojumu centrs – 520 m garais  The Cliff Kushma  iekārtais tilts.  Pokhara  – Nepālas  Šveice  Annapurnas pakājē, trekinga galvaspilsēta.  Sarangotas kalns,  no kura paveras viena no labākajām Himalaju ainavām Nepālā. Izbrauciens ar laivu pa  Phewa  ezeru. Izbrauciens ar laiviņām un degunradžu fotomedības ziloņu mugurā  Čitvanas nacionālajā parkā. Thari  minoritātes ciemats. Viduslaiku pilsētiņa  Bahtapura  – amatnieku un mandalu skolu centrs.  Patana  – viena no skaistākajām Katmandu ielejas senajām pilsētām.

Nākamā grupa ne agrāk kā 2027. gadā!

Cenā iekļauts:
• lidojums Rīga - Deli - Rīga (caur Stambulu, ekonomiskā klase; 30 kg nododamā bagāža; ēdināšana); lidostu nodokļi
• reģionālie lidojumi Deli – Katmandu – Deli;
• vietējais kalnu lidojums Pokhara – Džomsoma (10 kg bagāža);
• transporta pakalpojumi ceļojuma laikā - tūristu autobuss Nepālā, Mahindra 4x4 džipi Mustangā (5 ceļotāji džipā);
• nakšņošana (kopā 14 naktis): ***viesnīcas, divvietīgos numuros ar WC/dušu; un 5 naktis ļoti vienkāršos viesu namos, divvietīgos numuros;
• grupas vadītāja un vietējo gidu pakalpojumi;
• veselības apdrošināšana;
• 13 brokastis un 13 vakariņas Nepālā un Mustangā (katru dienu, izņemot Deli), 5 pusdienas Mustangā (25.05.-29.05.);
• ieejas maksa ceļojuma programmā minētajos apskates objektos un dabas parkos, izbrauciens ar laivu pa Fevas ezeru;
• Augšējās Mustangas atļauja (500 USD), Annapurnas reģiona atļauja; TIMS atļauja, Nepālas un Indijas vīzas.

Par papildus maksu:
• ieejas maksa izklaides vietās, muzejos un apskates objektos, kuri nav iekļauti ceļojuma programmā;
• pusdienas Nepālā; vakariņas Deli; personīgie izdevumi; dzērieni ēdienreizēs (Mustangā tēja/kafija iekļauta);
• foto maksa Tidži festivālā (~15 EUR);
•  dzeramnaudas veidos papildu izmaksas vismaz 90 USD apmērā. 

Detalizētu ceļojuma aprakstu skatīties šeit!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!