Dievu zeme Grieķija Lieldienās

Kad braucam

Izbraukšana 15.04.2025
Atgriešanās 22.04.2025

Ilgums

8 dienas

Cena

no 1145.00
Drukāt!

Ja grieķim jautāsiet, vai viņš ir kādas ortodoksālās baznīcas draudzes pārstāvis, 97% gadījumā atbilde būs: jā, es taču esmu grieķis. Jo īstens grieķis nespēj pareizticību nodalīt no savas nacionalitātes. Visnozīmīgākie svētki ir Lieldienas, kad visa ģimene sanāk kopā, lai kopīgi dotos uz dievnamu. Apskatīsim Atēnas – civilizācijas un demokrātijas šūpuli, Olimpiju – antīko olimpisko spēļu dzimteni. Iepazīsim seno svētvietu Epidauru un ārstniecības dieva Asklēpija kultu, lūgsim padomu Delfu orākulam un ne tikai.
Lidojums Rīga – Atēnas – Rīga.
Atēnas
  – viena no vecākajām pilsētām pasaulē, Atēnas un Tēzeja pilsēta, Rietumu civilizācijas un demokrātijas šūpulis.  Plaka  – pilsētas senākā daļa ar tās šaurajām, bruģētajām ieliņām,nelieliem suvenīru veikaliņiem.  Akropole – senā pilsēta, kas bija apdzīvota jau 4.g.t.p.K.  Meteoras klosteru kolonija – atrodas uz stāvām, ap 600 m augstām klintīm, kas paceļas pāri Tesālijas zemienei.  Delfu svētvieta   Parnasa kalna pakājē, sengrieķu pasaules centrs! Par kulta vietu kļuva tad, kad sāka klīst runas, ka Delfos iespējams pareģot likteņus. Nozīmīgākās Delfu svētvietas - gaismas dieva  Apollona templis , teātris, stadions, t.s.  Pasaules naba  –  Omfāls. Nafpaktosa – Peloponēsiešu kara laika nozīmīga ostas pilsēta, kas šobrīd piesaista ceļotājus ar savu senpilsētas omulību un romantisko atmosfēru. Iespēja vērot  Lielās Piektdienas dievkalpojumu Nafpaktosas pilsētiņā. Rio-Antirio tilts -  ir viens no lielākajiem vanšu tiltiem pasaulē, kura garums ir 2880 metri.  Olimpija – svētvieta ar tempļiem, antīkajai Grieķijai raksturīgām sabiedriskām ēkām un dažām dzīvojamām ēkām. To uzskata arī par antīko olimpisko spēļu dzimteni.  Senais Olimpiskais komplekss, Zeva templis   un  Palaestra.   Lieldienu sestdienas vakara Jēzus Kristus augšāmcelšanās ceremonija – iespēja vērot grieķu ortodoksālās baznīcas pusnakts misi kādā no Atēnu baznīcām.  3 salu dienas kruīzs uz Egīnas, Porosas un Hidras salu. Korintas kanāls  – 19. gs. 90. gados īstenots sens grieķu sapnis. 23 m platais kanāls šodien kalpo mazajiem kuģiem un jahtām kā īsākais jūras ceļš, kas savieno Jonijas un Egejas jūras.  Epidauras arheoloģiskais ansamblis – viena no vispazīstamākajām svētvietām senajā Grieķijā, saistīta ar ārstniecības dieva Asklēpija kultu.  Mikēnas  – viena no antīkās kultūras unikālākajām liecībām. Mikēnu vārds saistīts ar Trojas karu.

Cenā iekļauts:
• lidojums Rīga – Atēnas – Rīga, lidostas nodokļi, 8 kg rokas bagāža, 20 kg nododamā bagāža, ēdināšana nav iekļauta;
• viena vieta tūrisma klases autobusā ceļojuma laikā;
• 7 naktis 3*/4*viesnīcās (tējas/kafijas kanna nav garantēta), divvietīgās istabās ar dušu /WC, brokastis, pilsētu tūrisma nodoklis;
• Saronas 3 salu kruīzs ar pusdienām;
• grupas vadītāja-gida pakalpojumi, vietējie gidi (angļu val.) ar nodrošinātu tulkojumu latviešu valodā, radioaustiņas;
• ceļojuma apdrošināšana ar Covid-19 segumu (ceļojuma atcelšanas risks darbojas līdz 75 gadu vecumam). Iesakām noformēt un ņemt līdzi bezmaksas Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK)
.

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcā  - 195 EUR;
• personīgie izdevumi, pusdienas, vakariņas;
• “paldies” vietējiem gidiem un šoferiem ~35 EUR .

Detalizētu ceļojuma aprakstu skatīties šeit!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma