Dakāra un Senegāla Valentīndienā ar RIU Baobab 5* all inclusive viesnīcu

Kad braucam

Izbraukšana 11.02.2025
Atgriešanās 18.02.2025

Ilgums

8 dienas

Cena

no 2069.00
Drukāt!

Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, tiem, kuri spēj pieņemt citas mentalitātes cilvēku izpratni par komfortu, kārtību un precizitāti, tiem, kuri atvērti visam neierastajam un neparastajam, kā arī tiem, kas vēlas baudīt tropu sauli un okeāna silto ūdeni ziemā.

Senegālas galvaspilsēta Dakāra izvietojusies pašā tālākajā Āfrikas kontinenta rietumu punktā – uz Zaļā raga, ko apskalo Atlantijas okeāna siltie ūdeņi. Portugāļu jūrasbraucēju atklāta un pēc tam pārejot no holandiešiem pie angļiem un, visbeidzot, franču iekarotāju pārņemta, tā jau no 16. gadsimta kļuva par Rietumāfrikas nozīmīgāko ostu un vergu tirdzniecības punktu.

Mūsdienās pilsētu apdzīvo vairāk nekā miljons cilvēku un te vērojami visam kontinentam raksturīgie kontrasti – elegantām koloniālajā stilā celtajām ēkām un mūsdienīgām jaunbūvēm līdzās atrodas trūcīgo āfrikāņu mājokļu kvartāli ar savu izpratni par sabiedrisko vietu tīrību, uz labas kvalitātes ceļa cenšas sadzīvot ēzeļu pajūgi ar Ferrari...

Dakāra ir izejas punkts tiem, kuri grib apskatīt ne tikai pašas pilsētas ievērības cienīgākos objektus – uz paša Zaļā raga pussalas tālākā punkta 1864. gadā uzbūvēto bāku „Mamelle” vai 2010. gadā atklāto vienu no pasaules lielākajām skulptūrām „Āfrikas atdzimšana”, Prezidenta pili vai Lielo mošeju, bet arī Goree salu – bijušo vergu sadales un tirgošanas vietu, kas atrodas 2 km attālumā no kontinenta un iekļauta UNESCO sarakstos, ezeru Retba, kas ir viens no planētas sāļākajiem ezeriem un kura ūdens, īpatnēju mikroorganismu dēļ, lielāko daļu gada ir iesārtā krāsā. Laiku var pavadīt arī dodoties izpētīt Senegālas augu un dzīvnieku valsti vai vienkārši gulēt kādā no lieliskajām Atlantijas okeāna pludmalēm.

Lidojuma kopējais ilgums turpceļā ar pārsēšanos Stambulā: 13h 30min
Lidojuma kopējais ilgums atpakaļceļā ar pārsēšanos Stambulā: 11h 55min

💥Pirmā iemaksa 300 EUR!

CENA vienai personai 2069 EUR - par lidojumu ar pārsēšanos Stambulā, ēdināšanu un dzērieniem pārlidojumu laikā, transfēru un 6 naktis viesnīcā RIU Baobab 5* ar skatu uz okeānu divvietīgā istabā ar viss iekļauts, kā arī ERGO paplašinātā ceļojuma apdrošināšanas polise (līdz 80 gadu vecumam!)

👉 Komplekta cenā ir iekļauta arī agrā iereģistrēšanās numurā 12. februārī (~ plkst. 10.00 no rīta) un vēlā izrakstīšanās (plkst. 17.00) 18. februārī

Komplekta cenas dažādu tipu numuriem:
• Vienvietīgais numurs: 2669 EUR
• Trīsvietīgais numurs (2 pieaugušie + 1 bērns līdz 11.99 gadu vecumam): pieaugušie katrs maksā 2069 EUR, bērns - 1769 EUR
• Trīsvietīgais numurs (3 pieaugušie): pirmie divi pieaugušie maksā 2069 EUR, trešais pieaugušais - 1919 EUR
• Četrvietīgs numurs (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 11.99 gadu vecumam): pieaugušie katrs maksā 2069 EUR, katrs bērns - 1769 EUR

EKSKURSIJU PROGRAMMA
Dakāras un Goree salas ekskursija,  13.02.2025 06.45 no viesnīcas
Cena: 95 EUR
Cenā ietilpst: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, kuģīša biļete, ieejas biļete Vergu mājā un pusdienas (ūdens iekļauts)
Pilnas dienas ekskursijas laikā vispirms dosimies uz Senegālas galvaspilsētu Dakāru, kur apskatīsim ievērības cienīgākos objektus – Āfrikāņu Memoriālo katedrāli ar tās bizantijas stila arhitektūru, Prezidenta pili, Neatkarības laukumu, ko ietver ēkas koloniālajā stilā, kas mijas ar modernām jaunceltnēm, dzelzceļa staciju ar garšvielu tirdziņu līdzās. Aplūkosim arī Dakāras Lielo mošeju. Pēc pusdienām ar kuģīti pārcelsimies uz līdzās esošo Goree salu. Salā apskatīsim d'Estrée fortu, kurā mūsdienās atrodas vēstures muzejs, Vergu māju, kā arī Koloniālajā laikā būvēto ēku grupu, kas atrodas uz klints.
👉Ekskursijas ilgums ~11/12h, kas var arī ieilgt, ņemot vērā lielos satiksmes sastrēgumus Dakāras pilsētā!
👉Ekskursija tiks nodrošināta pie minimums 10 cilvēkiem!

Joal - Fadiouth apmeklējums, 14.02.2025 14.30 no viesnīcas
Cena: 45 EUR
Cenā ietilpst: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, vietējais nodoklis
Pusi dienas ilgā ekskursijā apmeklēsim Joal Fadiouth pilsētu un kopienu, kas atrodas Senegālas piekrastē, uz dienvidiem no Zaļā raga pussalas, netālu no robežas ar Gambiju. Žoala atrodas uz kontinenta, bet Fadiousa – uz salas, kas veidojusies no gliemežvākiem un savienota ar kontinentu ar koka tiltu. Pastaigas laikā apskatīsim pilsētu, amatnieku ostu, katoļu kapsētu, klētis, kas būvētas uz pāļiem upē.
👉Ekskursijas ilgums ~4/5h.
👉Ekskursija tiks nodrošināta pie minimums 10 cilvēkiem!

Ekskursija uz Soloumas upes deltu (Īpaši iesakām!),  15.02.2025 08.00 no viesnīcas
Cena: 95 EUR
Cenā ietilpst: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, ieejas maksa Sine Saloum Delta dabas rezervātā, izbrauciens ar motorizētu kanoe laivu pa upes deltu, pusdienas (ūdens iekļauts)
Pilnas dienas ekskursijas laikā dosimies dienvidu virzienā uz Soloumas upes deltu (~ 115 km), kas iekļauta UNESCO Tradicionālās kultūras ainavu sarakstā. Tā ir plaša teritorija, ko veido, dubļu lauki, purvāji, mangrovju audzes un kanāli ar apm. 200 mazām saliņām, no kurām dažas ir pārklātas ar mežu. Zvejnieki šo vietu apdzīvojuši no senseniem laikiem un tam kā pierādījums kalpo ap 218 cilvēku veidoti pilskalni, kuros atrodami aizvēsturiski apbedījumi un senlietas. Ekskursijas laikā viesosimies vietējā tirgū, izbrauksim ar motorlaivu pa kanāliem un apmeklēsim vietējos ciematiņus.
👉Jāņem vērā, ka daļa no ekskursijas laikā veicamajiem ceļiem ir bedraini!
👉Ekskursija tiks nodrošināta pie minimums 10 cilvēkiem!
👉Ekskursijas ilgums ~ 9/10h.

Retbas Rozā ezera un Noflaye bruņurupuču rezervāta apmeklējums,  16.02.2025 08.30 no viesnīcas
Cena: 80 EUR
Cenā ietilpst: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, 4x4 izbrauciens pa smilšu kāpām, bruņurupuču rezervāta apmeklējums un pusdienas (ūdens iekļauts)
Pilnas dienas ilgajā ekskursijā apmeklēsim slaveno Rozā ezeru, kas ir otrā sāļāka ūdenskrātuve pasaulē (pēc Nāves jūras). Tas atrodas apm. 30 km uz ziemeļaustrumiem no Dakāras un pazīstams arī kā vieta, kur noritēja Dakāras rallija noslēguma posms. Ezera vārds radies tā krāsas dēļ, kas ir rozā, pateicoties īpašu mikroaļģu koncentrācijai. Ezers atrodas tikai 500 m attālumā no Atlantijas okeāna, no kura to šķir kāpu un krūmāju zona. Ūdens krāsa mainās no koši rozā, kad saule ir pusdienlaikā, līdz violetam – krēslas stundā. Rudenī ūdens krāsa ir bālāka nekā citos gadalaikos. Ekskursijas laikā būs iespēja ar apvidus auto izbraukāt piekrastes kāpu zonu (šī ekskursijas daļa nav domāta cilvēkiem ar vāju vestibulāro aparātu!). Dienas noslēgumā apmeklēsim "Noflaye" rezervātu, kurā mīt lielākie Āfrikas kontinenta bruņurupuči.
👉Ekskursijas ilgums ~ 9/10h.
👉Lūdzu ņemt vērā! Ezera sāls koncentrācija ir stipri samazinājusies un līdz ar to tā krāsa vairs nav rozā, kā arī pašreiz sāls ieguve ezerā nenotiek!
👉Ekskursija tiks nodrošināta pie minimums 10 cilvēkiem!

Bandia rezervāta un lauvu rančo apmeklējums (Īpaši iesakām!), 17.02.2025 07.30 no viesnīcas
Cena: 75 EUR
Cenā ietilpst: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, ieejas maksa Bandia rezervētā ar rezervāta gidu
Ekskursijas laikā ar džipiem izbraukāsim Bandia rezervātu, kas plešas 3500 ha teritorijā, baobabu meža vidū un kur Senegālai raksturīgie dzīvnieki var justies pilnīgā brīvībā. Dabiskā vidē redzēsim žirafes, bifeļus, zebras, krokodilus, zaļos pērtiķus, u.c. Gids pastāstīs arī par vietējo augu valsti un šeit sastopamajiem putniem. Noslēgumā viesosimies lauvu rančo, apbraukājot to slēgtā 4x4 džipā.
👉Kopējais ekskursijas ilgums ~ 5.5 h un uzturēšanās ilgums rezervātā ~2.5 h.
👉Ekskursija tiks nodrošināta pie minimums 10 cilvēkiem!

Cenā iekļauts:
• Turkish Airlines lidojums Rīga-Stambula-Dakāra//Dakāra-Stambula-Rīga,
• siltā ēdināšana un dzērieni pārlidojumu laikā,
• transfers uz/no viesnīcas,
• sešas naktis 5* RIU Baobab divvietīgā istabā ar skatu uz okeānu un ar all inclusive ēdināšanu,
• ERGO paplašinātā ceļojuma apdrošināšanas polise (līdz 80 gadu vecumam!)

PAR CEĻOJUMU
Higiēna: Senegālā dzeršanai drīkst lietot tikai veikalā pirktu ūdeni pudelēs, jāizvairās arī no ledus pievienošanas bezalhokoliskajiem dzērieniem. Dodoties uz ilgāku laiku ārpus viesnīcas, noderīgi paņemt līdzi salvetes vai tualetes papīru.

Veselība: Tiek ieteiktas vakcīnas pret A un B hepatītu. Dzeltenā drudža pote ir ieteicama, bet nav obligāta! Ierobežots malārijas risks pastāv visu gadu, īpaši lietus sezonā no jūlija līdz oktobrim, tāpēc nepieciešami pretmalārijas profilakses pasākumi, par kuriem laicīgi jākonsultējas ar medicīnas darbiniekiem Latvijā. Lielāks malārijas risks ir, atrodoties ilgstoši pie stāvošiem ūdeņiem. Vēlams lietot moskītus atbaidošus līdzekļus un, sākot ar krēslas iestāšanos, vilkt garās bikses un kreklus ar garām piedurknēm.

Drošība: ceļojot Senegālā, jābūt piesardzīgiem Dakārā no kabatzagļu veiklajām rokā un agresīviem ubagotājiem. Senegālā un it īpaši Dakārā jāuzmanās no ceļu satiksmes negadījumiem.

Gaisa temperatūra: 26-29C dienā, 22-25C naktī
Ūdens temperatūra: 20-24C

Laikapstākļi: apmēram 10 saulainas stundas katru dienu, lietus iespējamība 1%

Jāņem līdz: peldkostīms, līdzekļi pret UV starojumu, galvassega, saulesbrilles, viegls, visu ķermeni nosedzošs apģērbs vakara pastaigām, lai izvairītos no moskītu kodieniem

Elektrība: 230V – nav nepieciešams pārveidotājs/adapteris
Laika starpība ar Latviju: 2 stundas mazāk

Valūta: Rietumāfrikas CFA franks (XOF), oficiālais kurss 1€= 656 XOF, dažviet var norēķināties arī ar euro vai dolāriem. Visērtākais – līdzi ņemt euro maza nomināla naudas vienībās

👉Grupu ekskursijās pavadīs latviski un krieviski runājoši grupas vadītāji un tās lielums būs max. 21 persona! Izvēles ekskursijas tiks nodrošinātas pie minimums 10 cilvēkiem un uz vietas tās nebūs iespējams iegādāties!

Atļautais bagāžas daudzums: 8 kg rokas bagāža un divas vienības reģistrētā bagāža katra pa 23 kg
Lidojumu izpilda avio kompānija Turkish Airlines.

Lidojuma kopējais ilgums turpceļā: 13h 30min
✈️Rīga – Stambula: 3h 25min//11 FEB RIX IST 18.50 - 23.15 (Boeing 737-800)
✈️Stambula – Dakāra: 7h 40min//12JAN IST DSS 01.30 - 06.20 (Airbus 330-300)

Lidojuma kopējais ilgums atpakaļceļā: 11h 55min
✈️Dakāra - Stambula: 6h 55min//18 FEB DSS IST 20.50 - 06.45 (Airbus 330-300)
✈️Stambula – Rīga: 3h 15min//19 FEB IST RIX 08.30 - 10.45 (Boeing 737-800)

Ceļojuma apdrošināšana: Klientiem vecumā līdz 80 gadiem (ieskaitot) komplekta cenā jau ir iekļauta ERGO paplašinātā polise! Savukārt klientiem vecuma kategorijā no 70 līdz 80 gadiem (ieskaitot) par papildu maksu (25 EUR/no personas) piedāvājam iegādāties ERGO paplašināto ceļojuma apdrošināšanu.

Svarīgi!
Senegālā ES pilsoņi var uzturēties bez vīzas 90 dienas gadā. Līdzi jābūt pasei ar derīguma termiņu vismaz 6 mēneši pēc ceļojuma pēdējās dienas.

Latvijas Republikas nepilsoņiem vīza ir nepieciešama. 
Krievijas Federācijas pilsoņiem vīza, dodoties uz Senegālu, ir nepieciešama. Orientējošs vīzas izgatavošanas laiks - 3 nedēļas.

 

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma