Valsts svētki Toskānā un Umbrijā

Kad braucam

Izbraukšana 15.11.2024
Atgriešanās 18.11.2024

Ilgums

4 dienas

Cena

no 1390.00
Drukāt!

Divi līdzās esoši centra reģioni – Toskāna un Umbrija ir kā divi dārgakmeņi Itālijas vainagā. Pasakainā daba ar maigi viļņotajiem pakalniem, vīna dārziem, ciprešu rindām un olīvkoku birzīm iedvesmojusi radīt visskaistākos mākslas darbus cilvēces vēsturē – vienalga vai runājam par gleznām un gobelēniem, skulptūrām un strūklakām, arhitektūru, kas ir kā sastingusi mūzika, līdzsvars un harmonija... Ja gribat tam visam atrast saknes – tās meklējamas šeit!

*Ceļojumā dodamies nelielā grupā līdz 21 personai. Ekskursiju programma visiem ceļotājiem ir iekļauta cenā! Tāpat cenā ir iekļautas brokastis viesnīcā, vienas vakariņas un trīs pusdienas, kā arī ceļojuma apdrošināšanas polise.

Ceļojums piemērots  visiem mākslas, mūzikas un vēstures mīļotājiem, kas vēlas sagaidīt Latvijas valsts svētkus tuvāk dienvidiem un saules siltumam, baudīt Umbrijas un Toskānas reģionu skaisto ciematu ainavas, nogaršot vīnu un izbaudīt neskaitāmas šokolādes garšas nianses Perudžas pilsētā!

Mūsu ceļojuma laikā Itālijas džeza un šokolādes galvaspilsētā notiks Eirošokolādes 30. gadadienai veltīts pasākums, kas Perudžas vecpilsētā atgriežas pēc vairāku gadu pārtraukuma un notiks no 15. līdz 24. novembrim.

💥  Pirmā iemaksa 300 EUR!

✈️15.11.2024 Rīga 12.45 - 14.45 Perudža
✈️18.11.2024 Perudža 17.00 - 22.50 Rīga

Trīsvietīga numura pieejamība un cena - tikai pēc pieprasījuma.

15. novembris
14.45 ierašanās Perudžas lidostā
Asīzes un Svētā Franciska bazilikas apmeklējums (Umbrija)
Ceļojuma pirmās dienas ekskursijā dosimies uz Asīzi, kas visā pasaulē pazīstama kā Svētā Franciska dzimtā pilsēta un uz viņam veltīto baziliku dodas neskaitāmi svētceļnieki. Bazilika tiek uzskatīta par vienu no svarīgākajiem Rietumu civilizācijas garīgajiem un mākslinieciskajiem akcentiem. Ekskursijas laikā apskatīsim Asīzes pilsētas vēsturisko centru, bet galveno vērību pievērsīsim Svētā Franciska bazilikai, kur mums būs rezervēta grupas vizīte. Jāatzīmē arī iespēja apskatīt bazilikas apakšējā stāvā esošo Sv. Franciska sekotāja, slavenā itāļu gleznotāja un Rensanses ideju attīstītāja Džoto fresku “Krustā sišana”. Pēc tam dosimies uz viesnīcu Sjēnā. Pēc iereģistrēšanās numuros sekos kopējas vakariņas.
Cenā iekļauts: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi Asīzē, ieejas maksa Sv. Franciska bazilikā un vakariņas Sjēnā

16. novembris
Sjēnas pilsētas ekskursija, San Džiminjano un Toskānas vīnu degustācija (Toskāna)
Brokastis viesnīcā
Latviski runājoša gida  pavadībā kājām izstaigāsim Sjēnas vecpilsētu, kā arī piedalīsimies mums rezervētajā Sjēnas Doma apskates vizītē. Pēc pusdienām Sjēnas vecpilsētas restorānā, cauri Toskānas laukiem dosimies uz nelielo nocietināto pilsētu San Džiminjano, kas atrodas pakalna virsotnē un kurai bija ļoti nozīmīga loma Viduslaikos. Džiminjano pakalna nogāzes ir apstādītas ar vīnogulājiem, kuru, parasti, bagātīgā raža ļauj piedāvāt interesentiem augstas kvalitātes kjanti vīnus. Dienas noslēgumā viesosimies vietējā zemnieku un vīndaru saimniecībā, kur tiek ražota augstākās kvalitātes olīveļļa un citi produkti. Te varēsim degustēt trīs vietējās vīndarītavas ražotos vīnus ar nelielām uzkodām.
Cenā iekļauts: transports, latviski runājoša gida pakalpojumi, ieejas maksa Sjēnas Domā, pilsētu nodokļi Sjēnā un San Džiminjano, vīnu un uzkodu degustācija zemnieku saimniecībā un pusdienas Sjēnā

17. novembris
Orčijas ieleja (Toskāna)
Brokastis viesnīcā
Pilnas dienas ekskursijā apmeklēsim Orčijas ieleju, kas iekļauta UNESCO pasaulvēsturiskā mantojuma sarakstā un vislabāk atbilst priekšstatam par Toskānas lauku ainavu. Te brauksim pa līkumotiem ceļiem gar lēzeniem pakalniem un ciprešu rindām, gar senām viduslaiku pilīm, vīna dārziem un olīvkoku birzīm. Apstāsimies nelielajos ciematos Montepulčiano, Pienzā un Montalčino, kas ir īsti Viduslaiku urbānās arhitektūras dārgakmeņi. Pieturēsim arī lauku saimniecībā Pienzā, lai nobaudītu tur ražotos vienus no labākajiem Itālijas sieriem, ar citām Toskānas tradicionālajām aukstajām uzkodām, pastu un glāzi vīna.
Cenā iekļauts: transports, latviski runājoša gida pakalpojumi, pilsētu nodokļi Sjēnā un Pienzā, pusdienas lauku saimniecībā

18. novembris
Perudžas pilsētas ekskursija (Umbrija)
Brokastis viesnīcā
Pēc izreģistrēšanās no viesnīcas, ar bagāžu dosimies uz Perudžu, kur angliski runājoša gida pavadībā apskatīsim Perudžas vecpilsētu. Ekskursija noslēgsies ar pusdienām vietējā restorānā un tālāk dosimies uz Perudžas lidostu.
Mūsu ceļojuma laikā Itālijas džeza un šokolādes galvaspilsētā notiks Eirošokolādes 30. gadadienai veltīts pasākums, kas Perudžas vecpilsētā atgriežas pēc vairāku gadu pārtraukuma. Vairāk par festivālu var iepazīties šeit -  https://www.eurochocolate.com
Cenā iekļauts: transports, angliski runājoša gida pakalpojumi, pilsētu nodokļi Sjēnā un Perudžā, pusdienas

Cenā iekļauts:
lidojums Rīga - Perudža - Rīga
 15 kg nododamā bagāža un 5 kg rokas bagāža
• transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
• 3 naktis 4* viesnīcā Hotel Athena divvietīgā istabā ar brokastīm;
 
• ekskursiju programma;
• brokastis viesnīcā, vienas vakariņas un trīs pusdienas;
• personīgie izdevumi;
• ERGO paplašīnātā ceļojumu apdrošināšanas polise (līdz 80 gadu vecumam!).


Laika starpība ar Latviju: 1 stunda
Valūta: EUR

Gaisa temperatūra: 10-15 oC dienā, 6-8 oC naktī
Laikapstākļi: lietus iespējamība ~25%

Grupu pavadīs latviski, angliski un krieviski runājoši grupas vadītāji. Grupas lielums - maksimums 21 persona.

16.11. un 17.11. pilnas dienas ekskursijas tiks piedāvātas ar latviski runājošu vietējo gidu! Savukārt 15.11. Asīzes un 18.11. Perudžas ekskursijas - ar angliski runājošu vietējo gidu!

Lidojumu izpilda avio kompānija Trade Air ar Airbus A320 tipa lidmašīnu.
Lidojuma ilgums: 
Rīga - Perudža: 3 h 00 min  
Perudža - Rīga: 2 h 50 min 
Atļautais bagāžas apjoms: 5 kg rokas bagāža + 15 kg reģistrētā bagāža

Transfēra laiki lidosta - viesnīca - lidosta:
15. novembris, plkst. 14.45 transfērs no lidostas uz viesnīcu
18. novembris, plkst. 14.30 transfērs no viesnīcas uz lidostu

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma