Pēdējās vietas!Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos

Kad braucam

Izbraukšana 14.11.2024- 20.11.2024
7 vietas

Cena

no 1989.00
Drukāt!

Ja Jūsu ceļojumu praktisko ieguvumu kolekcijā trūkst arābu stila kokgriezumu vai audumu, smalku zelta vai sudraba rotaslietu, līku dunču vai zobenu, vai arī neesat vēl dzirdējuši Karaliskā simfoniskā orķestra – viena no retajiem Tuvajos Austrumos – priekšnesumus, vai varbūt neesat redzējuši beduīnu trenēto kamieļu derbiju, laiks doties uz Omānu!

*Ceļojumā dodamies nelielā grupā līdz 21 personai. Ceļojuma komplektā iekļauti lidojumi ar Turkish Airlines aviokompāniju, transfers uz/no viesnīcas, nakšņošana Radisson Blu Muscat 4* viesnīcā ar brokastīm un vakariņām, 4 ekskursijas, 3 pusdienas un ieejas maksa minētajos apskates objektos.

Ceļojums piemērots  visiem, kuriem interesē vietas ar nenovērtējamu kultūrvēsturisku nozīmi, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, tiem, kuri spēj pieņemt citas mentalitātes cilvēku izpratni par kārtību, reliģiju un precizitāti, tiem, kuri atvērti visam neierastajam un neparastajam, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un Arābijas jūras silto ūdeni ziemā.

💥  Pirmā iemaksa 300 EUR!

✈️14.11.2024 Rīga 11:35 - 01:15 Maskata
✈️20.11.2024 Maskata 02:15 - 10:45 Rīga

Trīsvietīga numura pieejamība un cena - tikai pēc pieprasījuma.

14. novembris
11.35 - 16.00 Lidojums Rīga - Stambula,  Turkish Airlines  reiss TK1758
19.20 - 01.15 Lidojums Stambula - Maskata,  Turkish Airlines  reiss TK774

15. novembris
01.15 Ierašanās Maskatas lidostā, pasu kontrole un transfērs no lidostas uz viesnīcu. Iereģistrēšanās numuros (aptuvenais laiks ~2.30 no rīta)
Brokastis viesnīcā un brīvs rīts vai izvēles aktivitāte par papildus samaksu, kā piemēram, delfīnu vērošana jūrā.
Izbrauciens ar zvejnieku tradicionālo kuģīti saulrieta stundā
15:30 Izbraukšana no viesnīcas
Transfērs uz Maskatas ostu, lai uzkāptu uz kuģīša klāja un apmēram divu stundu laikā izbaudītu relaksējošu izbraukumu, apskatot Omānas galvaspilsētu no jūras puses, kādu to gadsimtiem ilgi vēroja senie jūrasbraucēji. Ceļojuma laikā uz brīdi apstāsimies dabiskā līcī, kā arī varēsim nofotografēt iespaidīgo Al Bustan Palace 5* viesnīcu, kas atrodas piekrastē. Ekskursijas kopējais ilgums ~ 3 stundas.
Cenā iekļauts : transporta pakalpojumi no viesnīcas uz ostu un atpakaļ, izbrauciens ar kuģīti, ūdens un bezalkoholiskie dzērieni kruīza laikā.
Vakariņas viesnīcā

16. novembris
Brokastis viesnīcā
Maskatas pilsētas apskates ekskursija
09.00 Izbraukšana no viesnīcas
Maskata piedāvā ceļotājam būt aculieciniekam tam, kā moderna biznesa pilsēta var harmoniski ekskistēt kopā ar tās iedzīvotāju tradicionālo kultūru. Maskatas nosaukums ir saistīts ar tās dabiski izveidojušos ostu un tulkojumā nozīmē “enkurvieta”. Pilsēta atrodas vulkāniskā ielejā. Ekskursijas laikā apmeklēsim Lielo mošeju, burvīgo Karaliskās operas namu un Bait Al Zubar muzeju, kas būs īss ievads Omānas vēsturē un izaugsmē. Tālāk ceļš vedīs pa piekrasti, lai apstātos zivju tirgū un krāsainajā Muttrah tirgū. Foto pauzei apstāsimies pie Al Alam pils, kas bija sultāna Kabuusa oficiālā uzturēšanās vieta. Netālu no pils atrodas XVII gs. portugāļu uzbūvētie Mirani un Aljalali forti. Ekskursijas kopējais ilgums ~ 6 stundas.
Svarīgi!  Mošejas apmeklējumam sievietēm jāvelk ķermeni pilnībā apklājošs apģērbs un matus sedzoša gara šalle. Vīriešiem jābūt tērptiem garajās biksēs.
Cenā iekļauts : transporta pakalpojumi, angliski runājošs vietējais gids, pudele ūdens ekskursijas laikā, ieeja Bait Al Zubar muzejā un Karaliskajā operas namā, pusdienas.
Vakariņas viesnīcā

17. novembris
Brokastis viesnīcā
Ekskursija uz Nizvas pilsētu
09.00 Izbraukšana no viesnīcas
Pilnas dienas ekskursijā dosimies uz apm. 140 km attālo Nizvas pilsētu, kas sensenos laikos bija visas Omānas teritorijas galvaspilsēta. Tā atrodas valsts vidienē un tiek uzskatīta par islāma dzimteni sultanātā. Nizva lepojas ar slavenā Apaļā torņa fortu, kas uzbūvēts XVII gadsimtā un tirgu, kurā piektdienās notiek liellopu izsoles, tiek pārdoti sarežģītu rakstu, ar rokām grebti dunči un dekoratīvas sudraba rotaslietas. Pa ceļam uz Džabrinu (Jabreen), nelielu pilsētu netālu no Nizvas, apstāsimies nofotografēt Bahla fortu, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Džabrinā atrodas viena no lieliskākajām Omānas pilīm, kas uzbūvēta XVII gs. beigās un demonstrē augstākos Omānas sasniegumus griestu apgleznošanā, kā arī brīnišķīgi smalkus kokgriezumus. Atpakaļceļā uz Maskatu apmeklēsim skaisto Birkat Al Mauz ciematu, kas atrodas Jebel Akhard (Zaļo kalnu) piekājē. Ekskursijas ilgums ~ 9 stundas.
Cenā iekļauts : transporta pakalpojumi, angliski runājošs vietējais gids, ieejas maksa Nizvas fortā un Džabrinas pilī, pudele ūdens ekskursijas laikā, pusdienas.
Vakariņas viesnīcā

18. novembris
Brokastis viesnīcā
Ekskursija uz piekrastes pilsētu Suru
09.00 Izbraukšana no viesnīcas
Kontrastu pilnās ekskursijas laikā dosimies uz Suras pilsētu, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos, Omānas šauruma krastā, apm. 203 km uz dienvidaustrumiem no Maskatas. Vispirms brauksim cauri skarbam kalnu reljefam uz neparasto zvejnieku ciematu   Quriyat. Tālāk ceļš vedīs uz gleznaino piekrasti, lai apmeklētu Bimah – kaļķakmens krāteri, kas pildīts ar zilganzaļu ūdeni. Cauri glītajam, kalnam līdzās esošajam ciematam   Wadi Tiwi, kas atrodas starp dateļpalmām, nokļūsim   Wadi Shab  – vienā no skaistākajām ielejām, kas noteikti jāapmeklē Omānā. Tas ir šaurs kanjons ar kristāltīra, zila ūdens baseiniem un nelielu ūdenskritumu alā. Šeit mums būs fotopauze. Nonākot galamērķī, varēsim apskatīt Suras pilsētu, kas bija omāniešu centrs tirdzniecībai ar Austrumāfriku. Tagad tā pazīstama kā ievērojamākā zvejas kuģu būvniecības vieta un mums būs iespēja viesoties Suras kuģubūves fabrikā. Ekskursijas kopējais ilgums ~ 8 stundas.
Cenā iekļauts transporta pakalpojumi, angliski runājošs vietējais gids, pudele ūdens ekskursijas laikā, pusdienas.
Vakariņas viesnīcā

19. novembris
Brokastis viesnīcā un brīva diena atpūtai vai izvēles aktivitāte par papildus samaksu, kā piemēram, izbrauciens tuksnesī vai uz kalniem.
Vakariņas viesnīcā
22.45 Transfērs uz lidostu

20. novembris
02.15 - 06.50 Lidojums Maskata - Stambula,  Turkish Airlines  reiss TK775
08.30 - 10.45 Lidojums Stambula - Rīga,  Turkish Airlines  reiss TK1757 

Cenā iekļauts:
lidojums Rīga - Maskata - Rīga;
• siltā ēdināšana un dzērieni pārlidojumu laikā;
 30 kg nododamā bagāža un 8 kg rokas bagāža
• transfērs lidosta - viesnīca - lidosta;
• 5 naktis 4* viesnīcā  Radisson Blu Muscat divvietīgā istabā ar brokastīm un vakariņām;
 
• vēlā izrakstīšanās no viesnīcas 19. novembrī (līdz plkst. 22:30) un vakariņas;
• 4 ekskursijas ar angliski runājošu vietējo gidu;
• 3 pusdienas un ieejas maksa minētajos apskates objektos
• ERGO paplašīnātā ceļojumu apdrošināšanas polise (līdz 80 gadu vecumam!).


Laika starpība ar Latviju: 2 stundas uz priekšu
Valūta: Omānas riāls (OMR), oficiālais kurss 1 OMR = ~ 2.40 €
Elektrība: 240V – G tipa kontaktligzda (kā Lielbritānijā), nepieciešams pārveidotājs/adapteris. 

Gaisa temperatūra: 26  oC dienā, 22  oC naktī
Ūdens temperatūra: 25  oC
Laikapstākļi: lietus iespējamība ~1%

Grupu pavadīs latviski, angliski un krieviski runājoši grupas vadītāji. Grupas lielums - maksimums 21 persona. S avukārt visas ekskursijas Omānā vadīs vietējais angliski runājošs gids!

Jāņem līdz:  peldkostīms, līdzekļi pret UV starojumu, galvassega, saulesbrilles, viegls, visu ķermeni nosedzošs apģērbs.
Svarīgi! No tūristiem tiek sagaidīts, ka alkohols un narkotikas publiski netiks lietotas, sievietes vienas pašas tumsā nestaigās apkārt un to pleci, kājas virs ceļgaliem, kā arī citas ķermeņa daļas būs vienmēr apsegtas. Mošejas apmeklējumam sievietēm jāvelk ķermeni pilnībā apklājošs apģērbs un matus sedzoša gara šalle. Vīriešiem jābūt tērptiem garajās biksēs.

Lidojumu izpilda avio kompānija Turkish Airlines.
Lidojuma kopējais ilgums turpceļā: 11h 50min
Rīga – Stambula: 3h 25min//14 NOV RIX IST 11.35 - 16.00 (Boeing 737-800)
Stambula – Maskata: 4h 55min//14 NOV IST MCT  19.20 - 01.15 (Airbus A321-200neo)
Lidojuma kopējais ilgums atpakaļceļā: 10h 30min
Maskata - Stambula: 5h 35min//20 NOV MCT IST 02.15 - 06.50 (Airbus A321-200neo)
Stambula – Rīga: 3h 15min//20 NOV IST RIX 08.30 - 10.45 (Boeing 737-800)
Atļautais bagāžas daudzums:  8 kg rokas bagāža un viena vienība 30 kg reģistrētās bagāžas

Transfēra laiki lidosta - viesnīca - lidosta:
15. novembris, plkst. 01.15 transfērs no lidostas uz viesnīcu
19. novembris, plkst. 22.45 transfērs no viesnīcas uz lidostu

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma