Rudens kolorīts grāfa Drakulas zemē Transilvānijā

Kad braucam

Izbraukšana 21.09.2024
Atgriešanās 29.09.2024

Ilgums

9 dienas

Cena

no 820.00
Drukāt!

Viduslaiku pilis, nacionālais kolorīts un rudens raibie raksti viesmīlīgajā Transilvānijā.
Ceļazīmes cenā iekļautas vakariņas un ieejas maksa apskates objektos, degustācijas Rumānijā!

Oradja
 – 1080. gadā  Krišul  Repede up es ielejā Ungārijas karaļa Vladislava I dibināta katoļu bīskapija. Mūsdienās, pastaigājoties pa pilsētas ielām, acis priecē baroka un jūgendstila ēkas, piešķirot Oradjai elegantus vaibstus.  Vīna  degustācija  Diosig . Oradjas  termālo ūdeņu komplekss  Nymphea – viss, lai Jūsu miesa un dvēsele tiktu pozitīvi uzlādēta. Ērģeļmūzikas koncerts. Vīnu  degustācija vīnu princeses  pagrabā  PaulisHunedoaras  pils – viena no visskaistākajām renesanses laika pilīm Eiropā, kas apvīta ar leģendām par karali Maķāšu un dižciltīgo, drosmīgo Huņadi dzimtu.  Alba   Iulia  cietoksnis un vecpilsēta, kur vienuviet redzamas gan pareizticīgo bīskapa, gan katoļu arhibīskapa rezidences,  Cisnādiora  – skaistas, kalna gala uzceltas romāņu stila baznīcas apmeklējums.  Brateiu  – iepazīšanās ar autentiskiem romu (čigānu) lietišķās mākslas un amatniecības izstrādājumiem.  Biertan  ciematiņa evanģēliskās baznīcas nocietinājumi (UNESCO).  Šegešvāra – burvīga (UNESCO) pilsēta ar šaurām ieliņām, krāsainiem 16. gs. namiem, pilsētas mūriem, torņiem, dievnamiem un ēku, kurā bērnu dienas pavadījis mīklainais grāfs Drakula – Vlads Tepešs. Brīvdabas muzejs  Astra   Museum  ļaus ieskatīties Rumānijas zemnieku sadzīves apstākļos laiku lokos.  Sibiu – viena no visreprezentatīvākajām sakšu pilsētām, Hābsburgu valdīšanas laikā kalpoja kalpoja par Transilvānijas administratīvo centru. Iepazīšanās ar Rumānijas mākslas mantojumu  Brukenthal  muzejā.  Baltvīna  degustācija  Aiud  pie vīndara  Papp  Peter. Pārgājiens  Turdas  aizā, priecājoties par neskartās dabas valdzinājumu.  Vistea  – īpašs ciemats un viena no nozīmīgākajām kalvinistu baznīcām Transilvānijā.  Mera  – Eiropā unikālais Transilvānijas ūdens bifeļu muzejs. Neliela pastaiga pa  Pūķu   dārzu   Galgau  Almasului – ģeoloģisko dabas parku, kurā veidojušās interesantas formas smilšakmens skulptūras.  Beltiug   vīna  degustācija  Nachbil pagrabos. Vairāk par baltvīna un sarkanvīna šķirnēm uzzināsim, esot vīna dārzos.  Vama  – podnieku ģimenes apmeklējums un iespēja pašam veidot savu mākslas darbu.  Pelde termālajos baseinos klinšu alā Miškolcā.

Cenā iekļauts:
• tūrisma klases autobuss ceļojuma laikā;
• 8 naktis (atbilstoši maršruta aprakstam) divvietīgās istabās ar dušu un WC viesnīcās, privātās pansijās un viesu mājās, brokastis;
• ieejas maksas ceļojuma programmā minētajos apskates objektos;
• degustācijas, pikniki, vakariņas Rumānijas teritorijā;
• grupas vadītāja – gida pakalpojumi;
• veselības apdrošināšana ar Covid-19 riska segumu. Iesakām noformēt un ņemt līdzi arī Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK).

Par papildu maksu:
• piemaksa par vienvietīgu numuru viesnīcās - 170 EUR;
• piemaksa par papildvietu autobusā - 220 EUR;
• personīgie izdevumi;
• pusdienas;
• dzeramnaudas.

Detalizēta programma apskatāma šeit!

Neizdodas atrast savu ideālo ceļojumu? Viss kārtībā! Ja to šeit neredzat, tas nenozīmē, ka tāds neeksistē!

Pastāstiet mums par savām vēlmēm, zvanot +371  67 085 001 vai rakstot uz celojumi@latviatours.lv.

Latvia Tours pieredze Jums palīdzēs!

Programma